Aardappelteelt

Bij loonbedrijf Joostema bent u op het juiste adres voor de gehele aardappelteelt. De gehele grondbewerking o.a.  ploegen, spitfrezen en ondergrondwoelen/cultivatoren. Poten op rijencultuur met dubbel lucht achter en een vierrijïge Miedema CP42 bekerpootmachine. Het pootkanaal zorgt door de combinatie van een grote bovenrol en extreem kleine onderrol voor de best beschikbare pootnauwkeurigheid. Ook is het mogelijk om een bestrijdingsmiddel toe te dienen. Voorop hebben we een AVR cultivator frontfrees die ervoor zorgt dat we in één werkgang kunnen poten. Het poten gebeurt met GPS van Trimble en de mogelijkheid van het toedienen van granulaat is aanwezig op de frontfrees.

Video aardappel poten GPS

 

Kunstmest strooien voor het poten op brede  banden of op cultuurwielen door de ruggen. Opfrezen doen we met de struik rijenfrees met highspeedkappen of Rumptstad rijenfrees. Spuiten met Amazone sproeimachine. Consumptie aardappelen kunnen we beregenen met de Faber haspel met kanon.  Loofklappen met miedema in de fronthef en eventueel achter rijenbespuiting.

Het oogsten gebeurt met een 2 zelfrijdende Dewulfs R3000 en de Ra 3060. Deze rooier is uitgerust met axiaal rollen uitwisselbaar met spijlenband en 2 egelbanden. Hierdoor  kunnen we de aardappels zorgvuldig verwerken tot in de kipper. Ook beschikken we nog over een Reekie wagenrooier met diverse axiaalrollen.

 

Verwerking over stortbak duoband en kistenvuller of hallen vuller. Eventueel kunnen deze machines naar uw locatie.

 

Comments are closed.