Bieten

Bij loonbedrijf Joostema bent u op het juiste adres voor de gehele Bietenteelt. Alle grondbewerking o.a. ploegen, spitfrezen en ondergrondwoelen/cultivatoren. Kunstmeststrooien, landklaar maken met kopeg of snelegge (germinator)  Het zaaien gebeurt met een 12-rijïge Monosem bietenzaaimachine.met een uniek aandrukwiel achter de zaaischijf.  De tractor is achter voorzien van rijencultuur, om insporing te voorkomen.

Ook kunnen wij bietenpercelen of geren en kopakkers schoffelen met onze oude gediende Renault 751 S met steketee wiedgarnituur. We kunnen de bieten spuiten met onze Dubex sproeimachine.

Het oogsten gebeurt met de Vervaet bunkerrooier(17ton). Met proportionele scalpeurs met kopdikte verstelling. Onze rooier is uitgerust met een axiaalbed Hierdoor altijd de laagste tarra!!  Ook kunnen we de bieten afrijden van het land tot de bieten opslag met trekker en kieper.

Bij natte of plakkerige omstandigheden kunnen we de weg schoonmaken met rubberschuif of trekker met rolbezem en watertank, Ook hebben we modderborden om het verkeer er op te attenderen.

Comments are closed.